The Beatles Jäsenien Soolourat 1960 Jälkeen

John Lennon on The Beatles bändin legendaarinen toinen keulahahmo, joka brutaalilla tavalla ammuttiin oman asuntoonsa eteen 1980 juuri uuden albuminsa julkaisun jälkeen. John Lennonilta jäi vaimo Yoko ja aikuinen lapsi Julian, nuorempi lapsi Sean. Koko tapahtuma järisytti maailmaa, sillä rauhanaktivistina tunnetusta Lennonista on monia erilaisia salaliittoteorioita, että tämän murha oli poliittinen. John Lennon vastusti sotaa ja muun muassa Vietnamin sota sai vaikutusvaltaisen muusikon kiehumaan. John Lennon vastusti ja myös saarnasi muun muassa musiikillansa ja aiheutti sodan vastaista vastarintaa. John Lennon on myöhemmin tituleerattu viidenneksi parhaimmaksi laulajaksi koko maailmassa. John Lennonin kohtalosta kiistellään vieläkin nykypäivänä. Raskas murha ja sen ympärillä pyörivät salaliittoteoriat sekä uusimmat todisteet viittaavat kimuranttiin poliittiseen murhaan, jossa jopa FBI:N uskotaan olleen syyllisenä.

Paul McCartney

Paul McCartney Beatlesin toisena keulahahmona jatkoi menestyksekästä uraansa ja seuraavat kymmenen vuotta The Beatlesin jälkeen hän perusti ja johti bändiä nimeltä Wings, jonka keikkailut loppuivat John Lennonin murhan seurauksesta. Paul McCartney kertoo myöhemmin omassa haastattelussaan Wingsin olleen periaatteessa laastari-bändi The Beatlesin eron jälkeen ja auttaneen hänet yli vanhasta bändistä. Keulakuva laulajan Wingsin jälkeinen menestys jatkui aina 1990 vuoteen asti sooloartistina ja jopa nykypäivänä Paul McCartney nähdään keikkalavoilla, erilaisissa tapahtumissa ja vaikuttajana musiikkiteollisuudessa. 2000-luvulla McCartney teki maailmankiertuetta ja yhä toinen toisensa jälkeen kiertueen piti olla viimeinen. 2011 hän lähti vieläkin uudelle Amerikan kiertueelleen. Paul McCartney on joutunut taistelemaan läpi uransa tekijänoikeuksista sekä omien sävellyksiensä oikeuksista, esimerkiksi Michael Jacksonin perikunnalta Sony/ATV:lle myydyistä kappaleistaan The Beatles aikoina. Vuonna 2018 pitäisi kaikki hänen omien sävellyksiensä omistusoikeudet kuulua hänelle itsellensä. McCartney on eläinaktivisti, kasvissyöjä ja tukee suuresti hyväntekeväisyyttä. Hänellä oli Linda vaimo, joka kuoli 1998, jonka kanssa he tekivät yhdessä musiikkia. Nykyään Britannian kaikkein rikkaimmaksi elossa olevaksi muusikoksi arvioitu muusikko asuu Lontoossa.

Ringo Starr

Ringo Starr on julkaissut sooloalbumeita 19 kappaletta ja esiintyy vieläkin vilkkaasti ympäri maailmaa. Hänen musiikkinsa on erittäin monipuolista ja live esiintymiset suosittuja. Ringo julkaisi oman sooloalbuminsa ensikertaa jo heti samana vuonna The Beatlesin hajoamisen jälkeen ja menestyi hyvin. Ringo on tunnettu artistina terveellisien elintapojensa vuoksi ja keikkailijan takahuoneesta ei tule löytymään koskaan alkoholia. Terveellinen syöminen ja muutenkin hyvät elintavat ovat mahdollistaneet artistille omien sanojensa mukaan vilkkaan albumin ja esiintymisien tahdin. Ringo sai myöskin 2018 arvonimen ja hänet julistettiin ritariksi. Sir Ringo jatkaa keikkailuaan ja 2018 Euroopan kiertueetkin ovat jo julkaistu.

Ringo Starr

George Harrison

George Harrison

George Harrison toimi The Beatlesin jälkeen sooloartistina hyvin pitkään. Hindulaisuutensa vuoksi, musiikki muuttui erilaiseksi kuin oli The Beatlesin aikana. Bändin nuorimpana jäsenenä keikka muistoihin myöhemmissä haastatteluissa George Harrison kertoo olleensa häkeltynyt ala-ikäisenä keikalla Hampurissa prostituoitujen ja transvestiittien määrästä. Kyseisellä keikalla hänet myös pidätettiin ja kiikutettiin takaisin kotikunnallensa Liverpoolin, sillä hän oli vasta 17-vuotias.  Harrison sävelsi paljon The Beatlesin musiikkia bändin loppuvuosina ja muun muassa Here Comes The Sun on yksi Harrisonin sävellyksistä. Bändin jälkeen Harrison perusti myös oman elokuvayhtiön. Karmaiseva kohtalo oli lähellä George Harrisonia, sillä raivoisa bändin fani tunkeutui yllättäen hänen ja vaimonsa kotiin puhkaisten Harrisonin toisen keuhkon, tästä selviydyttyään rankkana tupakoitsijana tunnettu George Harrison kuitenkin vuonna 2001 menehtyi keuhkosyöpään, jota vastaan hän oli jo taistellut pitkään. Artistin viimeiseksi albumiksi jäi “Braindwashed”.