Täydelliset Tupaantuliaiset

Tupaantuliaiset ovat juhlat, joihin kutsutaan lähiomaiset ja ystävät tutustumaan uuteen kotiin. Tupaantuliaisissa otetaan yleensä myös herkästi huomioon naapurit, sekä kutsulistan osalta, mutta myös siinä, ettei kyseisillä juhlilla tehdä heti vaikutusta negatiivisesti naapureihin soittamalla liian kovalla musiikkia, riehumalla, roskaamalla tai aiheuttamalla minkäänlaista haittaa ympärille. Kun tämä otetaan huomioon, voidaan rauhallisin mielin muuten toteuttaa ja järjestää sellaiset tupaantuliaiset kun haluaa ja omaa mielikuvitusta kannattaakin käyttää mielin määrin!

Teemajuhlat

Tupaantuliaiset voivat olla teemajuhlat. Monesti teemajuhliksi ajatellaan vain juhlat, joihin pukeudutaan eli naamiaiset. Teemajuhlat voivat olla kaikkea muutakin. Yksi hauska juhla on hattujuhla. Hattujuhlan idea on siinä, että jokainen paikalle saapuva pukee jonkinmoisen päähineen päähänsä. Muuta pukeutumista ei tarvitse halutessaan miettiä hatun lisäksi vaan päällensä voi laittaa muuten normaalit vaatteet. Tällainen teemapukeutuminen on helppo naamiaisiakin arkailevalle ja on kuitenkin hauska tapa hieman toteuttaa itseään. Illan paras hattu palkitaan ja hatut pidetään mahdollisesti päässä jatkopaikkaan suunnatessakin. Yksi toinen hauska teema-idea voisi olla humoristinen kulmakarvattomuus bileet. Tässä konseptissa tupaantuliaisissa ensimmäiseksi tullessaan tai jo matkalla meikataan peiteaineella kulmakarvat piiloon ja ihonväriseksi. Kulmakarvat muotoilevat niin hyvin naaman piirteet, että niiden peittäminen tekee erittäin suuren eron ihmisen ulkonäköön. Jos koko porukka on muuten toisilleen tuttu ja tupareita vietetään pienellä ydinporukalla, tämä idea voi tuoda itkun sekaisia nauruja koko porukalle! Ideana hyvin villi, johon ei ihan jokainen varmasti uskallakaan lähteä, jolloin vieraslistan täytyy olla avointa ja idealle syttyvää porukkaa. Teemajuhlissa teeman ei tarvitse olla kuitenkaan pukeutuminen. Teema voi esimerkiksi olla juomatarjoilu, jolloin teemana esimerkiksi Gini maistajaiset tai viini-ilta voi toimia ihan yhtä hyvin. Viinimaistajaisissa viini voi olla sellainen, että jokainen tuo oman pulloonsa, joista kodin omistaja sitten valitsee erilaiset pullot maistelupöytään ja samankaltaiset viinit, joita ei illan aikana avata voi jäädä kaappiin odottamaan seuraavaa juhlaa. Gini-iltamassa voidaan rakentaa itsepalvelu drinkkipöytä, jossa Gini alkoholin lisäksi pöydästä voi löytyä karpaloita, erilaisia muita marjoja, mausteita, drinkkiohjeita ja lantrinkeja, joista jokainen vieras voi itse kaataa ja miksailla oman drinkkinsä. Tässä kannattaa kuitenkin tehdä selkeäksi se, että kirkasta alkoholia drinkkeihin laitetaan mittakipolla, jotta kaikille riittää ja drinkit eivät ole liian vahvoja. Kaikki eivät osaa arvioida tarvittavaa määrää ja varmasti juhlissa ei haluta nähdä ketään ympäri päissään.

Kutsutaanko naapurit?

Tupaantuliaisissa perinteisessä mielessä on tarkoitus kutsua naapuritkin mukaan ja tutustua omaan uuteen asuinympäristöönsä. Mutta toisaalta nykyajan tupaantuliaiset ovat lähinnä tarkoitettu saamaan omat ystävät ja läheiset omaan uuteen kotiinsa tutustumaan ja tietämään minkälaiseen paikkaan sitä on muutettu. Naapureiden tupaantuliaiset voidaan järjestää esimerkiksi pullakahvien tai kakkutarjoilun muodossa samana päivänä kun illalla on omat ystäväporukan ja läheisten tupaantuliaiset ja sitten päivän myötä jos parempi kontakti naapuriin saadaan, voi muuttaja oman maun mukaisesti kysyä, jos naapuri olisikin halukas myös osallistuimaan illan ohjelmaan. Näin voidaan hienovaraisesti selvittää ja tutustua naapureihin, onkohan he sellaisia, jotka voisivat illan tupaantuliaisiin olla oikeanlaisia ihmisiä kutsuttavaksi vai onko parempi, ettei se naapuri tulekaan ihan niin tutuksi. Naapurit tulee kuitenkin huomioida ilmoittamalla juhlista, varsinkin siinä kohtaa jos jonkinlaista meluhaittaa voi juhlista tulla, jottei ensikuva uudesta naapurista muuttuisi negatiiviseksi, joka voi pitkällä tähtäimellä vaikuttaa paljonkin molempien asumisviihtyvyyteen. Maltti ja hyvä suunnittelu juhlaan kuin juhlaan aina kannattaa ja vieraat on syytä tuntea hyvin jos juhlissa on tarkoitus tarjoilla esimerkkisi alkoholia, sillä tuntemattoman ihmisen alkoholinkäyttö ja käyttäytyminen alkoholin alaisena voi olla riskialtista.