touko 1, 2018

Lähettänyt in Love | Kommentit pois päältä artikkelissa Onnistuneiden Juhlien Järjestäminen

Onnistuneiden Juhlien Järjestäminen

Onnistuneiden Juhlien Järjestäminen

Jos harkitset minkäänlaisten juhlien järjestämistä lähitulevaisuudessa, sinun kannattaa lukea tämä artikkeli läpi. Tässä tekstissä käydään läpi päätöksiä, joita sinun täytyy tehdä tehdäksesi minkä tahansa juhlan suunnittelusta ja järjestämisestä huomattavasti helpompaa. Sinun kannattaa varmistaa, että olet tehnyt jokaisen päätöksen ja kysynyt itseltäsi kaikki alla olevat kysymykset, jonka jälkeen voit viivata ne yli tehtävälistaltasi. Voit olla sen jälkeen paljon varmempi, että juhlat sujuvat niin hyvin kuin ne vain mahdollisesti voivat, ilman että mikään jää sattuman varaan tai suunnittelematta.

Huomaa, että nämä päätökset eivät ole missään erityisessä järjestyksessä, koska osa niistä on riippuvaisia toisista, joten kannattaa ottaa esille suuri paperi ja kynä ja aloittaa juhlien pohtiminen. Mieti jokaista päätöstä sinulle itsellesi sopivassa järjestyksessä. Jotkut päätökset ovat helpompia kuin toiset, mutta tärkeintä on varmistaa, että olet ajatellut tietoisesti kaikkia tässä artikkelissa esitettyjä kysymyksiä.

Mitkä ovat juhlien kohde ja aihe

Ensimmäisenä kannattaa lähteä liikkeelle aivan perusasioista. Se saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta onko sinulla tiedossa tietty henkilö tai tapahtuma, jolle juhla järjestetään? Tämän tietäminen auttaa kaikkien muiden päätösten tekemisessä. Saatat olla järjestämässä juhlia jollekin erityiselle henkilölle syntymäpäivän johdosta, kihlautuvalle pariskunnalle, muualle muuttavalle perheelle tai juhlia joulun tai kesän kunniaksi. Juhlien järjestämiseksi on olemassa kirjaimellisesti lukemattomia syitä, mutta kun varmistat, että tiedät juhlien tarkoituksen, teet muut päätökset paljon helpommiksi. Ennen kuin tiedät juhlien kohteen ja aiheen, niiden järjestäminen on hyvin vaikeaa.

Milloin juhlat järjestetään

Tämä päätös voi olla juhlien onnistumisen kannalta hyvinkin olennainen ja sinun täytyy sisällyttää kysymykseen niin päivämäärä kuin kellonaikakin. Kun mietit juhlien päivämäärää, sinun ei pidä miettiä pelkästään sopivinta aikaa sinun tai tapahtumapaikan kannalta, vaan myös sitä, milloin ihmiset ovat luultavimmin muualla (esimerkiksi pyhäpäivisin, koulujen lomien aikaan jne.) ja yrittää varmistaa, että mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Jos haluat järjestää pikkujoulut ja pitää ne mahdollisimman lähellä joulua, sinun kannattaa aloittaa kutsujen laatiminen mahdollisimman pian, että kutsumasi ihmiset pystyvät vielä järjestämään päivän vapaaksi, sillä monien ihmisten aikataulut täyttyvät hyvin nopeasti tiettyinä vuodenaikoina. Viimeinen asia, jonka juhliltasi haluat, on nähdä, ettei kukaan saavu paikalle, koska juhlien päivämäärä on huono.

Ajoitus on avainasemassa juhlien järjestämisessä. Kun sinulla on parempi käsitys juhlien luonteesta ja niihin osallistuvista henkilöistä, pystyt päättämään juhlien ajan paremmin. Kannattaa myös miettiä, kuinka pitkään juhlat jatkuvat. On aina hyvä määrätä alkamis- ja päättymisaika, koska silloin juhlavieraat tietävät paremmin mitä odottaa, ja he voivat järjestää lapsenvahdit ja kyydit, eikä sinun tarvitse pyytää vieraita poistumaan juhlien loputtua vaivaannuttavasti. Varmista, että juhlia varten suunniteltuihin asioihin, kuten viihteeseen ja syömiseen, on varattu riittävästi aikaa.

Mikä on juhlien budjetti

Sinulla saattaa varmastikin olla erittäin hienoja ideoita juhlia ja niiden järjestämisen ajankohtaa varten, mutta kun tiedät budjettisi tarkasti, voit tehdä päätökset paljon helpommin ja luottaa siihen, että tiedät kuinka paljon asiat maksavat. Laadi itsellesi kokonaisbudjetti juhlista ja jaa se sen jälkeen esimerkiksi tapahtumapaikan, ruoan, viihdetarjonnan, juomien ja muun sellaisen suhteen, ja muista pysyä budjetissasi! Olipa budjettisi mikä tahansa, voit tehdä juhlista mahtavat ja pienemmällä budjetilla voit käyttää enemmän luovuuttasi.

Voit säästää rahaa esimerkiksi pyytämällä vieraita tuomaan ruokaa juhliin, joku voi olla vastuussa salaateista, joku välipaloista ja joku alkupaloista. Jos järjestät juhlat kotona, voit säästää paljon rahaa varsinaisiin tapahtumapaikkoihin verrattuna. Kutsuessasi ihmisiä juhliin, voit pyytää heitä ottamaan omat juomansa mukaan, jolloin budjetista vapautuu pitkä penni muuhun ajanvietteeseen. Lastenjuhlissa voit harkita kustannusten jakamista tai yhteistyötä muiden vanhempien kanssa, jolloin lapsesi saat mahtavat juhlat ja kaikki hänen kaverinsa pääsevät paikalle, ja kavereiden juhlissa olet vastaavasti itse apuna järjestämässä niitä.

Juhlien viihde

On helppo ajatella, että näyttävä juhlapaikka ja kaikille vieraille tarjolla oleva ruoka riittää hyviin juhliin, mutta monet juhlien järjestäjät unohtavat vieraansa päästyään tapahtumapaikalle. Mieti mitä haluat tapahtumapaikalta, onko se valoisa ja meluisa vai pimeä ja tyynnyttävä, ja mieti sen jälkeen viihdetarjonnan vaihtoehtoja.

Käytä hyödyksesi musiikkia ja pelejä luodaksesi haluamasi juhlien yleistunnelman ja koeta saada vieraasi mukaan tekemään samaa asiaa. Voit järjestää budjettisi mukaan juhliin diskon tai oman esiintyjän lapsille tai voit vain soittaa musiikkia taustalla. Pienellä porukalla suosittuja vaihtoehtoja ovat kortti- ja lautapelit. Voit esimerkiksi pitää leikkimielisen venttiturnauksen – sinun kannattaa kuitenkin tutustua ventin pelaamiseen etukäteen, että tunnet varmasti säännöt, kun juhlat koettavat. Jos päätät järjestää Monopoly-illan, varaudu etukäteen jo mahdollisiin riitoihin voittajasta!

Juhlien tapahtumapaikka ja vieraat

Tapahtumapaikan valitseminen on tärkeää, koska sinun täytyy olla selvillä siitä, onko se vapaan juhlien järjestämisen aikaan ja soveltuuko se juhlamuotoon ja kutsumiesi vieraiden määrään. Mieti, kuinka monta vierasta aiot kutsua, millainen sää tulee todennäköisesti olemaan, millaisia tiloja tarvitset, millaista viihdettä juhlissa aiotaan tarjota ja niin edelleen. Ja pidä tietenkin mielessäsi myös budjettisi.

Seuraavaksi sinun täytyy laatia vieraslista, mieti tarkasti ketä haluat kutsua ja laadi lista sen perusteella. Saattaa olla, että sinulla on täydellisesti sopiva määrä kutsuttavia ihmisiä mielessäsi, mutta voi olla, että joudut vähentämään hieman vieraiden määrä.

Mieti kuka tuntee kenetkin – onko kyseessä keskenään hyvin työskentelevien ihmisten ryhmä, ihmiset, jotka haluat saattaa yhteen, koska oletat heidän toimivan hyvin keskenään, tai ryhmä ihmisiä, jotka eivät tunne toisiaan lainkaan etukäteen. Kun tiedät kuinka ihmiset toimivat yhdessä, voit luoda mahtavan juhlaympäristön. Viimeinen asia, jonka haluat tapahtuvan, on riita juhlien puolivälissä.

Comments are closed.